Informatie en kaartverkoop

Bespiegeling

Onder de noemer Bespiegeling geeft Vrouwenkamerkoor Hera  o.l.v. Raghna Wissink in samenwerking met Emma Berentsen, Hans Tijssen en Gerrit Schaafsma dit voorjaar een unieke concertreeks in het oosten van Nederland (en Hoorn!).

Een concertreeks waarin ruimte is voor prachtige muziek en voor ontmoeting, bezinning en bespiegeling. Reflecterend op de bijzondere en soms bijzonder eenzame coronaperiode en passend bij de ingetogen sfeer van de passietijd. 

Het programma bestaat uit koormuziek van Scandinavische, Nederlandse en Vlaamse componisten, ondersteunt door teksten die Gerrit Schaafsma schreef tijdens de Coronalockdown van 2020-2021. Hans Tijssen verzorgt op zijn beurt de verbindende compositie tussen tekst en muziek, terwijl theatermaakster Emma Berentsen het concept ‘ontmoeten’ en het regie advies voor haar rekening neemt. De 15 geschoolde zangeressen van Hera zijn, onder leiding van dirigent en artistiek leider Raghna Wissink, verantwoordelijk voor de vocale en muzikale kwaliteit van deze bijzondere reeks optredens. 

Je bent van harte uitgenodigd ons te ontmoeten en te beluisteren!

Bespiegeling wordt mede mogelijk gemaakt
door de Gemeente Zwolle

Data

2 april – Zwolle

Academiehuis Grote Kerk, Zwolle

Aanvang 20.12 uur

20 maart – Ruinen*

23 april – Veenendaal

29 april – Deventer 

* Het optreden op 20 maart zijn ‘concertant’, dit houdt in dat de focus ligt op de voordracht van de koormuziek en de teksten van Gerrit Schaafsma.  

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze concerten!

Website ontwikkeld door Renier Vermaak